Hiidkahvlit võõrustab Tikupoiss
Toidupiirkonnaks saades andis maaelu kureeriv minister Urmas Kruuse Järvamaa meeskonnale üle hiidkahvli, mis on sümboolne tunnus maitsete aasta valitsemise kohta.
Toidupiirkond lubas omakorda viia kahvli rännakule Järvamaa toitlustusettevõtetesse ning maitsete aasta jooksul saab 1,5 meetri pikkust puidust kahvlit näha erinevates maakonna söögikohtades.
Michelini tärni väärilises Põhjaka restoranis veetis kahvel terve heinakuu. Nüüd võttis hiiglane uuesti ette rännaku ja laseb end “kostitada” Imaveres maantee-äärses restoranis Tikupoiss. Augustikuu jooksul näeb kahvlit just selle White Guide nimistusse kuuluva restorani külastaja. Peakokk Rain Kuusmik lubas kahvlit hoida oma valduses hellatundeliselt ja järgmisele kohvikule septembris väärikalt üle anda.
Kolme kuu jooksul on kahvel külas olnud Türil kohvik-restos Ajatu, Hindreku talu Rabarestos Esna jõe kaldal ja Põhjaka mõisa restoranis. Kuhu puukahvel septembriks maandub, loe meie portaalist edaspidi.
Toidupiirkonnaks olemine annab maakonnale juurde innukust välja paista hea toidu piirkonnana, rääkida enam siinsest toidust, selle valmistamisest ning kutsuda külalisi maitsma pakutavat. Aasta toidupiirkonna tiitlit on varem kandnud ja oma kandi maitseid külastajatega jaganud Hiiumaa, Peipsimaa, Pärnumaa, Vana-Võrumaa, Haapsalu ja Läänemaa ning Põhja-Eesti.
Toidupiirkond 2022 projekti Järvamaal viivad ellu maakondlik arenduskeskus SA Järvamaa koostöös kahe Järva maakonnas tegutseva Leader-tegevusrühmaga – Järva Arengu Partnerid ning Lõuna-Järvamaa Koostöökogu.
Teate koostas
Piret Sihver
Toidupiirkond 2022 Järvamaa kommunikatsioonijuht
Pildil Rain Kuusmik