Selle aasta kevadel esitas Sihtasutus Järvamaa Maaeluministeeriumile toidupiirkonnaks saamise taotluse. Pakkusime regiooni “peaesinejaks” piima, mis võluski ilmselt komisjoni ära ning nii saigi Järvamaast maitsete edupiirkond 2022. Üks lubadus oli propageerida piimatoote baasil valmistatavat külma või kuuma segujooki, mida nimetasime omavahel juba Pokteiliks. Teatakse ju kokteili ja mokteili, aga Pokteil nimena on uus ja originaalne. Ühe […]
Kohtusime Wittensteini tegevusmuuseumi teadusjuhi Ründo Mültsiga ühel pärastlõunal juhuslikult Paide Selveris. Viisakuste vahetamise käigus ütles Ründo, et tal on toidupiirkonnale uudis. Üllatudes näitasin kui suureks mul silmad prilliklaaside taga on ja leppisin kokku, et seda uudist tulen uurima küll. Oktoobri sombune ennelõuna sobis tegevusmuuseumis luusimiseks kui valatult. Eessaalis, kus külalised suveniire ostavad, ootaski mind Ründo […]
Eesti toidu Facebooki lehel toimunud küsimise tulemusel peavad inimesed kõige eestipärasemateks toitudeks musta leiba, kama ja mulgiputru. Rukkileib on olnud eesti köögi alustala juba tuhandeid aastaid – see on olnud igapäevatoidus nii keskne, et väljend «leib on laual» tähendas seda, et perel oli piisavalt sissetulekut. Kama on talupojakultuuris traditsiooniline suvetoit, mida söödi heinaajal hapupiimaga. Mulgipuder […]
https://jarvamaakohaliktoit.ee/wp-content/uploads/2022/10/kitsejuust_4.jpg12601890TipTophttps://jarvamaakohaliktoit.ee/wp-content/uploads/2022/04/Piimajoed_ja_pudrumaed.pngTipTop2022-10-03 10:51:202022-10-03 10:51:20Mida peavad eestlased kõige eestipärasemaks toiduks?
Kaubamärgise “Pokteil” saamislugu
Selle aasta kevadel esitas Sihtasutus Järvamaa Maaeluministeeriumile toidupiirkonnaks saamise taotluse. Pakkusime regiooni “peaesinejaks” piima, mis võluski ilmselt komisjoni ära ning nii saigi Järvamaast maitsete edupiirkond 2022. Üks lubadus oli propageerida piimatoote baasil valmistatavat külma või kuuma segujooki, mida nimetasime omavahel juba Pokteiliks. Teatakse ju kokteili ja mokteili, aga Pokteil nimena on uus ja originaalne. Ühe […]
Ladina köök keset Paidet
Kohtusime Wittensteini tegevusmuuseumi teadusjuhi Ründo Mültsiga ühel pärastlõunal juhuslikult Paide Selveris. Viisakuste vahetamise käigus ütles Ründo, et tal on toidupiirkonnale uudis. Üllatudes näitasin kui suureks mul silmad prilliklaaside taga on ja leppisin kokku, et seda uudist tulen uurima küll. Oktoobri sombune ennelõuna sobis tegevusmuuseumis luusimiseks kui valatult. Eessaalis, kus külalised suveniire ostavad, ootaski mind Ründo […]
Mida peavad eestlased kõige eestipärasemaks toiduks?
Eesti toidu Facebooki lehel toimunud küsimise tulemusel peavad inimesed kõige eestipärasemateks toitudeks musta leiba, kama ja mulgiputru. Rukkileib on olnud eesti köögi alustala juba tuhandeid aastaid – see on olnud igapäevatoidus nii keskne, et väljend «leib on laual» tähendas seda, et perel oli piisavalt sissetulekut. Kama on talupojakultuuris traditsiooniline suvetoit, mida söödi heinaajal hapupiimaga. Mulgipuder […]